кв. Враждебна, ул. 68 2
София,
България
23.4105368
42.7121967
UserLikes
Име: ЗУНДЕРТ ЕКСТРИЙМ
Адрес: София, кв. Враждебна, ул. 68 2
Телефони: text to image
Факс: text to image
Уеб сайт: http://www.zundert-extreme.com
E-mail: text to image
Отрасъл: Спортни съоръжения
Дейност:

Официален Представител за България на BOMBARDIER RECREATIONAL PRODUCTS INC, SUPERWINCH INC., DRAGON WINCH

Ключови думи: атв, atv, джет, извънбордов мотор, моторни шейни

Сподели във Facebook




История

Фирмата Зундерт Екстрийм ООД е създадена като приемник на фирма Зундерт ООД, създадена през 1991 г. от Иван Мутафчиев. Първоначално компанията се занимава с внос и продажба на тежкотоварни камиони от Холандия. В началото фирмата разполага с 5 служители и е първия частен авто дилър на територията на България след падането на социализма. След близо 50 години застой пазарите в България отново бяха свободно отворени за търговски обмен и иновации. Тази нова обстановка помогна много на ентусиазираните основатели на Зундерт ООД да стъпят здраво на новия свободен български пазар.
През 1992 г. Иван Мутафчиев влиза в партньорство с най-големия дистрибутор на леки коли за Белгия ( Euro Strade ). По този начин Зундерт ООД става официален представител на Euro Strade за България и позволява на компанията да разшири своята дейност и да започне продажбата за България на леки автомобили от Европа и Япония, както и на голям брои аксесоари за тях. Периода между 1992-1995 е ознаменуван с голям растеж за компанията и открива пред Зундерт ООД нови възможности за развитие.
1995 година е решаваща в развитието на фирмата Зундерт ООД. През тази година Зундерт ООД създава собствена база върху 3800 кв.м. в индустриалната част на София, където изгражда свои магазин - шоурум, складово- административна и техническа база.
През 1996 г. България изпада в тежка икономическа криза, ознаменувана с лавинообразно покачваща се инфлация и фалита на много банки и други финансови компании известни още, като пирамиди. В този период на тежка икономическа стегнация между 1996-1998, Зундерт ООД успява да се задържи на пазара като коректен партньор на многобройните си клиенти. Фирмата продължава да се занимава с внос на тежкотоварни камиони от Холандия както и с вноса и транспортирането до България на леки автомобили 2-ра употреба. Въпреки свиването на пазара фирмата успява да запази присъствието си.

След 1998 г. икономиката на България постепенно започва да се стабилизира и се наблюдава не висок, но устойчив икономически растеж. В страната навлизат големи световни марки , които предлагат отлични условия за закупуването на нови автомобили с различни възможности за изплащане. Потребителите в България постепенно започват да се интересуват от закупуването на нови автомобили и конкуренцията между дилърите нараства. В този период Зундерт ООД разработва сервизна дейност и предлагане на аксесоари. Постепенното търсене на нови решения и ниши, се овенчава с успешното откриване на сегменти, незастъпени и неразработени до този момент в България.
Така от 2001г. Зундерт ООД става официален дистрибутор за България на лебедките и аксесоарите производство на най-старата американска марка WARN.
От 2004г. Зундерт ООД е официален вносител за България на най големият производител на 4-колесни мотори, водни джетове, спортни лодки,моторни шейни и извънбордови двигатели - Bombardier Recreational Products. От 2006г, заради естеството на дистрибутираните продукти Зундерт ООД се преименува в Зундерт Екстрийм ООД.
Днес, Зундерт Екстрийм извършва продажба и поддръжка на цялата гама Sea Doo (водни джетове), Ski Doo (моторни шейни), Can Am ATV/SSV (4-колесни мотори), Can-Am Spyder (3-колесни шосейни мотори), EVINRUDE (извънбордови двигатели), както и голяма гама аксесоари и екипировка свързани с тях.
 
Открийте ни в Google+